Idén med GeekWalk

GeekWalk aka #geekwalk är personerprat, platser och promenader. Och ofta plåtning.

Idén

Att nå smarta synergieffekter genom att kombinera samtalsämnen på teman vi vill diskutera och samtidigt skaffa oss vardagsmotion. Genom att boka en tidpunkt och plats så väljer vi att lägga tid och energi på att faktiskt komma igång och upptäcka staden medan vi pratar med varandra.

Idén med GeekWalk fick jag, Maria Gustafsson, när vänner kommenterade att jag gjorde så kul utflykter. Något de också sade sig vilja göra egentligen, men de menade att ’det inte blir av’ i vardagen. Detta fick mig att utveckla konceptet GeekWalk för att inspirera fler att följa med på promenaderna.

I början av september 2010 var GeekWalk klart att berättas om och jag startade 10 september en Facebooksida som knutpunkt för kommunikationen.

Det har visat sig att vi geekwalkare är nyfikna personer som gillar att göra saker. Vi gillar att prata om allt möjligt som kommer upp, bland annat kommunikation på internet, vardagens teknik, blogging, fotografering, affärsidéer, entreprenörskap etc medan vi promenerar till olika platser. Både i stad och natur i Göteborg och Barcelona. Vi plåtar ofta det vi ser på promenaderna. Delar bilder, tips och berättelser med varandra i all enkelhet. Ibland går vi och fikar eller käkar middag ihop.

I Göteborg är det jag, Maria Gustafsson som koordinerar GeekWalk.
I Barcelona är det Marc Rocas.

geekwalk sticker

GeekWalk:s logotyp.
GeekWalks härliga logotyp är skapad av formgivare & AD Julia Åhall, @betongscout på Twitter. Med GeekWalks fina klistermärke kan vi sprida bilden av oss nyfikna geekwalkare.

GeekWalka med på avstånd.

När vi twittrar från eller kring GeekWalk markerar vi tweetsen med #geekwalk det är därför det står GeekWalk aka #geekwalk Det har utökats till att gälla även på Bambuser, Instagram och Flickr.

En GeekWalk går till på följande vis:

  • Någon föreslår en plats.
  • Och en dag och tid samt kanske ett tema.
  • Vi enas om en dag och tid som passar de flesta.
  • Vi ses på platsen.
  • Vi pratar medan vi promenerar och plåtar.
  • Ofta avslutar vi med fika eller middag.
Så enkelt är GeekWalk!

Var vill du gå?

Så nu är frågan:
-Vart vill du gå?

Föreslå något ställe du vill och tänker gå till men inte kommer dig för. Förslagen skickar du med mail till Maria för Göteborg, till Marc för Barcelona. För Göteborg kan du skriva direkt i gruppen på Facebook eller på Facebooksidan. Förslagen samlar vi på förslagssidan. Man kan även lämna förslag som kommentar under inläggen här på sajten så lägger vi upp dem på sidan med förslag på platser.

Sajten GeekWalk.se

Här på sajten publiceras ett inlägg efter varje GeekWalk. Har du promenerat med och vill att vi länkar till dina bilder eller att ditt blogginlägg ska synas, lägg gärna in dessa i en kommentar.

Det är Maria Gustafsson i Göteborg som bloggar om promenaderna.

Sajten ägs och sköts av Maria Gustafsson, MIKU aka @mikumaria som är initiativtagare för GeekWalk och produceras i samarbete med Anna Forsberg, VimleWebb aka @vimleanna.

Publiceringsverktyget är WordPress med temat Twenty Thirteen

————————————————–
Välkommen att promenera med!

Maria Gustafsson 
Initiativtagare till konceptet GeekWalk

På Twitter markerar vi tweetsen med #geekwalk och twittrar på @geekwalk.

För GeekWalk i Göteborg:
Maria Gustafsson aka mikumaria 
mikumaria(at)gmail.com
Mobil: 0702-70 72 95

För GeekWalk i Barcelona:
Marc Rocas aka marcrocas
marc(at)marcrocas.info and marc(at)kedia.cat
Mobil: +34 664 267 333 and WhatsApp
GeekWalk Barcelona på TwitterFacebookwebbplatsny webbplats

En reaktion på ”Idén med GeekWalk

Kommentarer inaktiverade.