Nr 14. Chalmerskortegen

GeekWalk Chalmerskortegen 2012 MG

GeekWalk nr 14. Chalmers kortégen 30 april 2012.

Valborgsmässoafton i Göteborg rymmer traditionen den färgstarka Chalmerskortégen. Även GeekWalk har nu kortégen som en fin tradition, se bilder från förra årets promenad.

I paraden försöker Chalmersstudenterna överträffa varandra med hembyggda ekipage ofta designade med grund i aktuella samhällshändelser. Som ekipaget på bilden Draken med flickan som en lysande hyllning till Stieg Larssons The Girl with the Dragon Tattoo. Gatorna genom centrum av kantas av förväntansfulla människor i alla åldrar för att se hur fantastiskt kreativa vagnarna är.

Promenaden utgick ifrån Brunnsparken 17.30 vid Johannafontänen och sedan promenerade vi till Viktor Rydbergsgatan via Götaplatsen. Där hittade vi en plats med bra sikt.  Efteråt var vi några som fortsatte till Slottskogen där Valborgsmässoelden värmde i vårkvällen.

Foto: Maria Gustafsson

1 tanke kring ”Nr 14. Chalmerskortegen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *