Nr 1. Malmö – Earth hour

Earth hour Far i Hatten 2012 Malmö geekwalk

Nr. 1. Earth hour 31 mars 2012.

När det var dags att planera geekwalk i Malmö efter den stormdrabbade julskyltningen så kändes Earth hour som ett bra tillfälle. Vännerna i Göteborg skulle också gå så det blev en möjlighet att göra något ihop på distans.

Vi möttes upp på Gustav Adolfs Torg för att där se när Malmö stad manifesterade Earth hour genom att släcka ner torgets belysning. Tillfället filmades av Niklas (@qpaqex). Inga andra verkade ha samlats för att bevittna händelsen och nog var den också lite mindre maffig än vad vi önskat. ”Nästa år så träffas vi och ser när de släcker ner Hyllie Vattentorn”, hörde jag mig själv säga. För nog känns det som om det skulle vara mer påtagligt än detta.

På torget låg några spännande påskägg med tema serietecknande (en bild här) och på promenaden förbi Triangeln fick vi också se tre stycken med tema mosaik (ett exempel här).

Vi avhandlade allt från trygghetsfrågor till ekonomi i miljötänk för företag. Jonathan Sundqvist (@ecologythinking) var den som hade djupgående insikter i den senare frågan då han nyligen medförfattat en rapport om energifrågan för Veckans Affärer.

Promenaden tog oss till Folkets Park och Far i Hatten, en restaurang med ett för kvällen speciellt Earth hour tema. Tillsammans fick vi uppleva Eldsjälarnas dans (filmad av Niklas) av och med Pangea Scenkonst.

Foto i topp: Marie Axelsson (@kinkymal)

2 tankar kring ”Nr 1. Malmö – Earth hour

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *