Nr 10. Maritiman

Maitiman Foto av Magnus Rönnkvist

GeekWalk nr 10. Maritman 8 oktober 2011.

Redan i midsomras föreslog Hanna Johansson en GeekWalk ombord på Maritiman, där hon tidigare guidat. Nu var det äntligen dags att samlas för en promenad ombord på fartygen denna höstfriska lördag. Vi möttes på kajen mitt i Göteborg för att upptäcka platsen som vi ofta sett men de flesta av oss ännu inte besökt.

Promenaden startade med att gå genom färjan Dan Broström som nu är café ut på bryggan där Hanna berättade om fyrbåten Fladen vid kaj som har legat vid Fladen grund i Halland innan det sattes dit en bottenfast fyr.

Vi fortsatte upp på den imponerande stora jagaren Småland där vi klättrade i lejdarna både inne och ute, ner i maskinrum och dit besättningen sov i smala kojer. Vi klättrade sedan ända upp till kommandobryggan där vi provade kaptenens stol medan vi njöt av utsikten.

Dagens utmaning var därefter att våga sig på att klättra ner genom ett runt hål i ubåten Nordkaparen! Utrymmet var verkligen begränsat där nere, vi satte oss för en pratstund under ytan vilket var något speciellt. Samtliga lyckades komma både ner och upp igen.

Sjön suger som sagt, så en fikastund smakade fint med gott prat på den gungande caféfärjan. Vi firade att det var den 10:e GeekWalk sedan starten för drygt ett år sedan, så alla fick en analog GeekWalk-anteckningsbok för idéer till kommande promenader . 🙂

Plåtningar:

Se Magnus Rönnkvists bilder från GeekWalk.

Se Sina Farhats bilder från GeekWalk på Maritiman.

Se Maria Gustafssons bilder från GeekWalk på Maritiman. 

Foto: Magnus Rönnkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *