GeekWalk på Bokmässan

Presentation GeekWalk

Föreläsning september 2011. GeekWalk aka #geekwalk. Meetings in Motion. 

Mod att förändra/s.

Med rubriken Mod att förändras/s bjöd Skolkyrkan in föreläsare för en fortbildning för att diskutera lärande och utveckling under Bok och bibioteksmässan 2011. Från inbjudan:

Under tre dagar fördjupar vi oss i barn- och ungas lärande med avstamp i seminarium, samtal i mindre grupper, ”geek walks”, författarmöten mm.

Jag, Maria Gustafsson, bjöds in för att dela med mig av konceptet GeekWalk som en metod. Promenader som ett sätt att mötas och prata om både smått och stort.

Pedagogerna som deltog tyckte om konceptet med GeekWalks det vill säga att man pratar medan man promenerar. Att exempelvis välja plats att promenera till medan man pratar med varandra är en uppgift som är tydligt avgränsad och därför passar för alla åldrar.

Flera uttryckte att enkelheten var en styrka för då kan man fylla metoden med det som behöver pratas om just i stunden. Enligt deras erfarenheter var promenader ett bra sätt att prata med barn och ungdomar. Att hålla sig i rörelse medan man pratar avdramatiserar och tar bort den stela upplevelse man kan få i ett yrkesmässigt samtal. Oavsett ålder kom vi överens om.

Flera GeekWalks av Skolkyrkan arrangerades sedan under Bok och biblioteksmässan inne på mässområdet.

Det var första gången som jag presenterade GeekWalk som ett koncept för en grupp. Att få möjligheten var roligt och det var intressant att diskutera formen och att höra andras tankar om min idé. / Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *