Nr 5. Palmhuset

Palmhuset interiör

GeekWalk nr 5. Palmhuset 15 januari 2011.

Göteborg var täckt av ett tjockt lager kritvit snö när Sina Farhat föreslog en GeekWalk till Palmhuset i Trädgårdsföreningen för att komma undan vintern en stund. Palmhuset är en pärla som är lätt att glömma bort trots att det ligger mitt i Göteborg. Det byggdes 1878 i gjutjärn och glas i en konstruktion som är ett konstverk i sig självt. Här i regnskogen promenerade vi, eller rättare sagt strosade så lugnt omkring och glömde vintern utanför. När man lyfte blicken från de exotiska blommorna och såg snödrivorna på andra sidan fönsterglaset påmindes man om att man var kvar i Sverige. Vi hade lite extra tur för Kameliautställningen hade nyss öppnat vid vårt besök. Efteråt finfikade vi i anrik miljö på fina Hotell Eggers.

Som Marie Bergwall @bergwallskan skrev i loggen:  Tack för en härlig eftermiddag i tropikerna!

Se Maria Gustafsson aka mikumarias bilder från dagen.
Se Sina Farhat aka belolas bilder från dagen.

Foto: Maria Gustafsson

2 tankar kring ”Nr 5. Palmhuset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *